Daisypath Anniversary tickers

30 Temmuz 2009 Perşembe

Mediha'dan Şiirler (1)




Gül Yüzlüm




Gül yüzlüm değişmez sana olan duygularım

Aynı yolun yolcusuyuz seninle

Sen beni göreceksin bende seni

Hiç bıkmadan aynı heyecanla her farklı günde

Yine sana tutulacak kalbim

Mediha

Işıl YILMAZ' dan Şiirler (1)


Bir sevda düştü yoluma

Gittiğim en güzel yoldu seninki

Gözlerine bakıp daldım rüyalara

Gördüğüm en güzel düştü seninki

Sorduğum sorulara cevap verendin

Aldığım en güzel nefes seninki

Bu dünyada bana düşen

En sevgili eş benimkisi

27 Temmuz 2009 Pazartesi

Evlilik Öncesi Çalışmalara Dair

Aslında bu konuyu alt başlıklar altında toparlayıp adım adım anlatmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Lakin evliliğe doğru gidebilecek beraberliklerin her bir adımı kendi başına bir kitap olabilecek kadar detaylı da anlatılabilirdi. Hiçbir insanın detaylı konuşarak sıkıcı olmaması gerektiğine inandığımdan, mümkün olduğunca kısa ve öz konuşacağım.

Adım 1: Küçük ama kişisel olarak ilk büyük adımınız ama en önemlisi. Çünkü olur da hedefinizle mutlu bir izdivaç yapar iseniz geriye dönüp de sıklıkla hatırlayacağınız ilk an işte bu an. O anı aklınızda iyi tutun ve sakın ha unutmayın, her ayrıntısı çok önemli ki, farklı insanlar tarafından defalarca bu an size sorulacaktır. Konuya girersek eğer, kendinizi bir şekilde hedefinize fark ettirme durumlarındasınız öncelikle. Ne yapıp edip ortama girmeniz ortam yoksa ona yakın olmanızı gerektiriyor. Bir çok yolu mevcut olmakla beraber, eğer benim gibi utangaçlığınızın doruğundaysanız vay halinize, kendinizi tatlı rastlantıların akıntısına bırakın gidin derim size. Şimdi mutlu bir evliliğe sahip şanslı bir adam olarak diyorum ki, hiç durmayın ve hemen girin olaya. Gözlemleriniz doğrultusunda, eğer ki o da size utangaç ama parlayan gözlerle bakıyorsa bu iş tamam diye sevinip diğer adıma geçebilirsiniz artık.

Adım 2: Artık hedefinizle ufaktan ufaktan konuşmaya en azından merhabalaşmaya başladınız. Eğer hala bu adımla ilgili sorununuz varsa hislerinizde dengesizlik vardır "emin değilim galiba olsa da olur olmasa da olur" düşüncesindesinizdir. Öyle değilse ufak merhabalar kısa konuşmalara dönüşmeye başlamış olmalı ve bu noktada ağzınızdan çıkacak her söz düşündüğünüzden veya tahmin edebileceğinizden çok ama çok daha önem taşımaktadır. Her şeyden önce çok iyi bir ön etüt yapmış olmalısınız ki sözlerinize yön verecek yegane şey bu ön etütleriniz olacaktır. Hedefiniz nasıl giyinmeyi sever, makyaj yaparsa nasıl yapar, saçlarının şeklinden tutun yemeyi sevdiği şeyler, film ve müzik zevki, hangi tür kitapları sever gibi konuşmanızın konularını oluşturacak temel bilgileri önceden bilmeniz veya en iyisi gözlemleyerek öğrenmeniz şart. Buna amatörce dedektiflik yapmanız gerekecek de diyebiliriz. Ayrıca hedefinizin arkadaşlarıyla da temasa geçip işinize yarayacak anekdotlara ulaşabilirsiniz. Hedefiniz hakkında bir şekilde az çok bazı şeyleri öğrendiniz ve konuşacağınız pek çok şeyi önceden kestirebiliyor durumdaysanız, inanın ki işiniz başlangıca göre biraz daha hafifler ama hala hiç bir şey bitmiş değil. Sadece diğer adıma geçmek üzeresiniz.

Adım 3: Adım adım hedefinize ulaşmak üzeresiniz lakin adımlarınızın aralarında uzanan zamanın uzun olmaması bu işin püf noktası durumundadır. Yani kişilik yapınıza göre bu süreleri azaltıp kısaltmak çok ama çok önemli. Şöyle ki, hedefinizin parlayan gözleri başka taraflara kayabilir ve hakkında öğrendiğiniz her şeyi başka, daha sonra her gördüğünüzde muhtemelen üstüne atlayıp paralamak isteyecek olduğunuz, birileriyle uyguladığını görmeniz içten bile değil. Özeti, elinizi çabuk tutmalısınız özellikle aşkların aniden başlayıp anında yön değiştirebildiği bu devirde. Bu adımımızın kapsamında hedefinizle ortak yönlerinizi ortaya döküp birbirinize ne kadar uyumlu bir çift olabileceğinizi göstermek vardır. Hedefinizin düşüncelerinde "ondan pozitif elektrik alıyorum ayrıca zevk uyumumuz da var" şeklinde bir imaj yaratmalısınız. Bu adımda hedefinizi bunaltmamanız önemli noktayı teşkil etmekte. Bu safhada organize edeceğiniz hoş sürprizler size faydalı olacaktır. Hedefinize yapacağınız iltifatlar da bu yolda en büyük kozlarınızdan biridir. İltifatlarınız sizi ona yakınlaştıracağı gibi zamansız ve orantısız olması halinde aynı oranda antipati ya da mesafeli duruşu da sağlayabilir. Zamanında yapılan nokta atışlı ufak iltifatlar mükemmel etki yaratabilir oysaki, abartmaya gerek yok. Şimdi hedefiniz karşısında çok güçlüsünüz, bir sonraki adım da artık hiç bir şey belirsiz kalmayacak. Her duruma dayanabilecek şekilde kendinizi hazırlamalısınız.

Adım 4: Bu noktaya "dananın kuyruğu kopacak" şeklinde kabaca yaklaşımlarda bulunmamak faydalı olur. Hedefinizin sizden hoşlanıp hoşlanmadığı, daha önemlisi sizin hakikaten hedefinizle uyum sağlayıp sağlayamayacağınızı kafanızda belirginleştireceğiniz safhadasınız. İkincisi söz konusuysa zaten yapılacak tek şey adım 1'e dönüş yapmak olmalıdır. Olabilecek durumları göz önüne alırsak, eğer ki kendi düşüncelerinizde her şey istediğiniz gibiyse, kendi kendinize aradığınızı bulduğunuzu söylüyorsanız ve hedefinizden aldığınız sinyaller de beklentilerinize cevap verecek kadar olumluysa yapacak tek şey kalıyor demektir. Son noktayı koyma zamanının geldiğine karar verip artık bunu nasıl organize etmeniz gerektiği konusunu düşünmeye başlayabilirsiniz. Hangi ortamda, hangi kelimelerle yapacağınızı düşünürken ilk aklınıza gelecek şey " ne yapsam da farklı bir şey olsa" gibisinden insanı kasıcı şeyler olacaktır. Oysa ki en doğal haliyle bunun icra edilmesi daha bir etki yaratacaktır zannımca. Baş başa neşeli geçen dakikaların karşılıklı sıcak bakışmalara dönüştüğü anlarda, hedefinizin gözlerine odaklanıp sessiz kalarak anlamlı bir surat ifadesi takınmak ve hedefinizin hiç de beklemediği bir anda artık o söylemek için yana yana tutuştuğunuz ama ağzınızdan bir türlü çıkmayan kelimeleri sarf etmeniz gerekecektir. Söylediniz ve cevap bekliyorsunuz şu anda. Eğer ki cevap beklediğiniz süre olması gerektiğinden, ki bu süre size kalmış, uzun ise aklınıza ilk gelmesi gereken şey şu olabilir. Ya dediğim şeyi anlamadı ya da sizden düşünmek için süre isteyecek. Çok ani oldu düşünmem için bana zaman ver gibisinden yanıtlar almak demek bu 4 adımlık tavsiyelerin çok da işe yaramadığı anlamını taşımaktadır. Ya da hakikaten arada es geçtiğiniz bazı şeyler oldu ve gerçekten de teklifinizi söylemek için çok acele davrandınız. Eğer erken teklif ettiğinizi düşünmüyorsanız, hedefinizin size karşı evlenecek kadar bir duygu beslemediğini anlayabilirsiniz. Her ne kadar o an için üzücü gelse de buna hazırlıklı olmanız gerekirdi ve o noktada yapmanız gereken tek şey bir bahane bulup o akşamı sonlandırmak olmalıdır. İler ki zamanlarda büyük ihtimalle sizi kırdığını düşünerek size yaklaşmaya çalışacak olan hedefiniz olacaktır. Hedefiniz size nazikçe hayır demiş olmasına rağmen, o an size olumlu cevap vermemesi size karşı hislerinin zayıf olduğu veya sizinle bir hayat paylaşmak istemediği anlamına gelmediğini de unutmadan hemen tüm köprüleri de atmayın.

Bu ufak tavsiyelerin uygulanması halinde başınıza gelecek farklı durumlar olursa dahi yazar hiçbir sorumluluk kabul etmez kuralı geçerlidir...

Eşime Notlar (1)

O, aklımın bir takım şeylere ermeye başlayıp da benliğimi tüm ağırlığıyla üzerimde hissetmeye başladığım zamanlardan beridir, içimde eksikliğini hisssettiğim ama bunun ne olduğuna bir türlü anlam veremediğim boşluğun ve arayışın farkına varmamı sağladı ve O'nu gördüğüm o eşsiz anın tadını içimde hiç unutmayacak olmama rağmen, hayatımın en unutulmaz ve değerli anı,ki benim için daha bir vazgeçilmez olanıdır, ona olan sevgim ve O'nun bana olan sevgisinin birleştiği gündür. Hayatımına verdiğin anlam için ve beni her zaman seveceğini bilmemi sağladığın için...İçime işleyen varlığınla ben mutlu bir insanım artık...Tatlı Eşime

Evlilik Aydönümümüz - 29.07.2009


29.05.2007 tarihinde evlendik ve tam 2 yıl 2 aydır çok mutluyuz...
Yıllar önce üniversite dönemlerimde kendimi evliliğe çok ama çok uzak görüp, en iyisi tekil bir hayat sürdürmek diyordum kendi kendime ya da olurda birileri bu konudaki nacizane düşüncemi sorduğunda. Ne garip ve ne de güzeldir ki, hayatımın o an ki düşünceleri, hayatımın tek düze akışı yine üniversite yıllarımda hiç ummadığım bir anda değişiverdi ve aslında sırf bulamamaktan dahası kendime dahi itiraf etmekten korktuğumdan dolayı istemiyormuş gibi davrandığım "aradığım insanı" çok da yakınımda buluverdim. Bulduğumda da tüm benliğimle onu kaybetmekten çok korktum. Şimdi her anımda yanımda olmasına rağmen O'nu hala çok özlüyorum ve her geçen gün daha da bağlanıyorum. SENDEN ve BENDEN bahsetmek bile o kadar güzel ki. 2 yıl 2 ay o kadar hızlı ve dolu dolu geçti ki...Nice mutlu aylara hayatımın anlamı...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...